O pasado venres, demos por rematado o segundo trimestre. Estamos
moi satisfeitos polos resultados acadados.
Foi un período moi
especial pois metémonos a fondo na APRENDIZAXE COOPERATIVA, e cada vez nos custa menos Cooperar, Escoitar, axudar ou
chegar a un consenso cos membros dos nosos equipos.
As profes dinnos que están
moi orgullosas de nós e non podemos estar máis felices.
Gustaríanos agora compartir con vós dúas tarefas que
levamos a cabo neste etapa.·
- A alimentación.
- Coidamos o noso corpo.
Centrámonos primordialmente en saber que cada alimento
nos proporcionaba diferentes sustancias nutritivas ( auga, hidratos de carbono,
vitaminas, minerais proteínas ou graxas) e que nos servían para darnos enerxía,
para previr enfermidades, para que o noso corpo funcionase perfectamente ou
para medrar. Con estes datos elaboramos pirámides e rodas de alimentación.
Fixemos experimentos na aula de ciencias para comprobar a
cantidade de graxa que contiñan os alimentos. Sorprendeunos que o queixo tivese
tanta graxa de orixe animal e que o augacate fose riquísimo en graxa de orixe
vexetal.
Elaboramos despois, cada un, un menú saudable, tendo en
conta as cinco comidas diarias (almorzo, media mañá, xantar, merenda e cea) na
que contabamos non só o que comiamos senón tamén que nutrientes contiñan e que
nos aportaban.
Aprendemos
moito uns dos outros, pois expuxémolos na clase
Rematamos o proxecto co programa “Almorzo con beizos brancos”. A actividade tiña por obxectivos:
·
Sensibilizar aos nenos/as e, na medida do posible, aos
seus pais, acerca da importancia que ten almorzar todos os días dunha maneira
completa e saudable.
·
Dar a coñecer aos nenos o sistema produtivo do leite, tan
importante en Galicia, mediante as ilustracións “de onde vén o leite”.
Primeiro, un xóvenes moi simpáticos déronnos unha charla sobre a importancia de alimentarnos ben.
Despois fixemos uns xogos para secuenciar o proceso do
leite dende que se muxe a vaca ata que chega aos nosos fogares.
Pero o mellor estaba por chegar. Almorzamos un vaso de
leite con cacao natural e mel, unhas torradas de pan galego e mandarinas.
Ummmm estaba boísimo!
O outro proxecto, veu como lóxica continuación a este
primeiro e tratou sobre a Saúde e a Enfermidade.
Centrámonos esencialmente na importacia de coidar o noso corpo cunha
alimentación axeitada e con hábitos saudables de deporte e hixiene.
Asemade aprendemos o que eran os medicamentos: os
preventivos ( vacinas ) ou os que combaten as enfermidaes. Fixemos posteriormente
unha especie de autobiografía na que contabamos a nosa historia de saúde,
enfermidade ou accidentes salientables. Moitos de nós utilizamos como fonte as
nosas cartillas de saúde e que nos contou mamá e papá.
Quedáronnos uns traballos chulísimos que tamén lle
contamos aos nosos compañeiros nunhas sesións expositivas.
No hay comentarios:
Publicar un comentario