domingo, 13 de mayo de 2018

APRENDIZAXE COOPERATIVA: PROXECTO DE ALIMENTACIÓN 4º DE PRIMARIA

Despois de todo un longo curso, non é nencesario volver repetir en que consiste o Proxecto integrador do centro.
Pois ben o alumnado de 4º A, despois de teren traballado durante o primeiro e segundo trimestre a pirámide nutricional, a roda alimenticia, nutrientes, alimentación sá e equilibrada e as enfermidades relacionadas con este tema, chegamos ao punto final, onde queriamos elaborar as nosas propias receitas.
Empezamos primeiro por elaborar o noso plan de equipo. Formamos equipos cooperativos, e primeiro elaboramos as normas:

Despois pasamos a elaborar os obxectivos que nos marcabamos, a repartir os cargos, ...




Discutimos cales ían ser os nosos nomes e on nosos logos. Este foi o simpático resultado.





Só nos quedaba poñernos mans á obra. Queriamos, para poder elixir e facer unha compra responsable, interpretar o que dicían as etiquetas dos produtos procesados. 
Co folio xiratorio, fomos destripando todo o que poñía. Un descubría que viña o prezo, outro o peso ou a cantidade, outro a lista de ingredientes ou valor nutricional, outro a orixe do alimento ou onde foi procesado, ... Rematamos cunha posta en común e entre todos completamos toda a información. O máis difícil foi entender o valor nutricional, pero nos valeron moito os coñecementos previos e ver algúns vídeos máis.
Con outras dinámicas, 1-2-4 ou lapis ao centro, cubrimos fichas para afianzar e asimilar mellor: 









O seguinte paso foi decidir por equipos que receita queriamos elaborar, redactala e facer a lista da compra. 






Antes de cociñar fomos mercar ao supermercado o que necesitabamos. Tiñamos que aplicar todo o que sabiamos. Preferiamos produtos de orixe galego que foran procesados aquí. Elixir a mellor relación precio con cantidade. Por suposto o que tivera os ingredientes máis saudables e con nomes intelixibles e o menos valor calórico...










Todo listo para empezar a cociñar. Estos son os pratos que dicidimos cociñar:
  • Cenoiras Xenerosas: PANINIS.
  • Amistosas Estrelas Michelín: ENSALADA DE FROITAS.
  • Lambetadas Xusticieiras: BICA GALEGA.
  • Tartaletas Solidarias: BISCOITO DE CHOCOLATE E NOCES.
  • Superxeados Tolerantes: MOUSSE DE LIMÓN.
  • Teteiras Respectuosas: ENSALADA DE QUEIXO.





No hay comentarios:

Publicar un comentario

VACACIÓNS DE SEMANA SANTA

Bueno, chegaron as vacacións, unha tristeza que sexa nesta situación pero hai que ser positivos, a saúde é o máis importante.  Agora desc...